dMOTION is gespecialiseerd in front- / back-end development met meer dan 25 jaar professionele ervaring op het gebied van sites, apps, design en illustratie.

GGD Nederland animatie

GGD Nederland logo - dMOTION | full stack development, Rotterdam

In opdracht van SOAIDS Nederland | GGD zijn acht tekenfilms en tientallen illustraties rond het thema “seksuele voorlichting” ontwikkeld.

Behalve de vormgeving, animaties, illustraties en voice-overs tekende dMOTION ook voor de herkenningstune. De animaties worden actief ingezet op middelbare scholen en via smart-boards landelijk vertoond.


Meer projecten

GGD Nederland leader still

GGD Nederland animatie - dMOTION | full stack development, Rotterdam

Onder de titel Lang Leve de Liefde zijn tekenfilms en illustraties (infographics) ontwikkeld. In overleg met docenten, artsen en maatschappelijk werkers zijn storyboards getekend die tot deze succesvolle reeks hebben geleid.

Vector illustraties

Vector animaties - dMOTION | full stack development, Rotterdam

De storyboards voor de animaties zijn handmatig getekend op een tablet waarna deze zijn omgezet naar een computer-gestuurde tekenfilm.

Door gebruik te maken van vector graphics (.SVG) zijn al te plastische illustraties voorkomen, wat de informatie-overdracht extra heeft versterkt.

Bijkomend voordeel is dat de tekenfilms op alle hardware goed oogt, van mobiele app tot beamer; de schaalbaarheid van de animatie zorgt voor een haarscherp beeld.

Info graphics

Infographic - dMOTION | full stack development, Rotterdam

Door vragen direct te koppelen aan de scènes en de antwoorden te verwerken in de tekenfilm, is er een extra grote betrokkenheid gerealiseerd.

Deze interactieve infographics dienen zo - naast de animaties zelf - als de basis voor lesmateriaal van de studenten.

Naast de grafische tekenstijl zijn ook handgetekende illustraties gemaakt met een wat meer cartoonachtige uitstraling. Deze combinatie zorgt voor een drempelverlagende insteek, wat gezien het karakter van de lessen uiterst welkom is.