dMOTION is gespecialiseerd in front- / back-end development met meer dan 20 jaar professionele ervaring op het gebied van sites, apps, design en illustratie.

Jeugdjournaal animaties

NOS Jeugdjournaal logo - dMOTION | full stack development, Rotterdam

Onder auspiciën van het NOS Jeugdjournaal (Hilversum) en Digital Playground (Rotterdam) tekende dMOTION voor het Surinaamse Jeugdjournaal (Paramaribo) tientallen 2d / 3d animaties. De doelgroep werd bereikt via mobiel, televisie en de bioscoop.

Veel van de stills uit de animaties zijn gebruikt als zelfstandig beeldmateriaal voor bijvoorbeeld posters / affiches, infograpics en ter verduidelijking van allerhande lesmateriaal.


Meer projecten

Jeugdjournaal animaties en illustraties

3D / 2D illustratie - dMOTION | full stack development, Rotterdam

In nauwe samenwerking met het medialab van Digital Playground is veel educatief materiaal ontwikkeld voor de jeugd in Suriname. Dit heeft een grote bijdrage geleverd aan de algehele (media-) wijsheid van jongeren.

Vector Illustraties

Vector animatie - dMOTION | full stack development, Rotterdam

Omdat veel animaties direct inhaken op het nieuws van de dag is het van belang dat deze een korte doorlooptijd kennen om niet door de actualiteit ingehaald te worden.

Van concept tot oplevering kan niet langer dan enkele uren duren, waardoor veelal gebruik gemaakt is van zelf-ontwikkelde libraries met vector-illustraties.

Op die manier kan snel en effectief geschakeld worden tussen de journalistieke verantwoording enerzijds en het creatieve proces van het ontwikkeltraject anderszijds.

Infographics

Infographic - dMOTION | full stack development, Rotterdam

De animaties en illustraties zijn niet alleen zelfstandig ingezet, maar ook als effectief middel om complexe zaken visueel te verduidelijken en aantrekkelijker te maken.

Zowel online, op televisie als in drukwerk komen de infographics veelvuldig terug om de communicatieoverdracht zo laagdrempelig mogelijk te houden.

De wisselwerking tussen statische illustratie en (interactieve) animatie heeft er voor gezorgd dat het Jeugdjournaal inmiddels een geheel eigen stijl en uitstraling heeft.