dMOTION is gespecialiseerd in front- / back-end development met meer dan 25 jaar professionele ervaring op het gebied van sites, apps, design en illustratie.

KWF Nederland website

KWF logo - dMOTION | full stack development, Rotterdam

Samen met reclamebureau BvH en Conceptables (Rotterdam) realiseerde dMOTION de vormgeving en techniek achter de campagnesite van KWF Nederland. Deze bestaat uit interactieve YouTube video’s waarbij de bezoeker een verhaallijn kan samenstellen.

Niet alleen de gezondheidsrisico's zijn belicht, maar ook de (sociale) groepsdruk is sterk benadrukt in de producties. De video's zijn cross-platform gepromoot op onder andere Facebook, Twiter en Instagram.


Meer projecten

KWF Nederland interactieve video

KWF Nederland interactieve video - dMOTION | full stack development, Rotterdam

Om de (jeugdige) doelgroep te wijzen op de gevaren van roken zijn een aantal video's geproduceerd, waarbij de kijker zelf het verloop van het verhaal kan bepalen. De keuzemomenten zorgen voor een grote betrokkenheid.

YouTube API

YouTube API - dMOTION | full stack development, Rotterdam

Door de informatieve video's interactief te maken, is de kijker meer betrokken bij de boodschap dan wanneer deze lineair zou worden gepresenteerd. Belangrijke keuzemomenten kunnen door de kijker zelf worden ingevuld en uitgevoerd.

Alle video's zijn doorgeplaatst op YouTube. De API's (application programming interface) van dit videoplatform maken het mogelijk om via overlay buttons "in te grijpen" op het moment dat de sociale druk in het verhaal de overhand nam.

Hierdoor is de verhaallijn en daarmee de uitkomt van de campagne per gebruiker anders en kan deze eenvoudig gedeeld worden op bijvoorbeeld Facebook of Twitter.

Essential Gaming

Essential Gaming - dMOTION | full stack development, Rotterdam

Behalve de interactieve YouTube video's is ook een game ontwikkeld, ter ondersteuning van de campagne. De game bestaat uit een aantal situaties waarbij men in quiz-vorm kan bepalen wat hij of zij binnen de vriendengroep zou doen.

Om zowel de voortgang van de game als de gegeven antwoorden te monitoren is in eigen beheer een speciaal CMS (content management systeem) ontwikkeld.

Door geen gebruik te maken van bestaande oplossingen, maar alles custom-made te ontwikkelen, is de schaalbaarheid, snelheid en stabiliteit van de game op alle fronten gewaarborgd.